Z přísad zaděláme těsto na omelety, necháme chvíli odstát a běžným způsobem je usmažíme na oleji. Potom si připravíme tvarohovou náplň: utřeme máslo s cukrem a žloutky, zašleháme tvaroh s rozinkami a nakonec přidáme sníh z bílků. Omelety natřeme zavařeninou a tvarohovou nádivkou, zatočíme do roliček. Vložíme do lehce vymazaného menšího pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a zapečeme. Po upečení vyjmeme, necháme vypářit a nakrájíme na řezy. Před podáváním sypeme skořicovým cukrem a můžeme zdobit kopečkem šlehačky.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové