Z přísad zaděláme těsto na omelety, necháme chvíli odstát a běžným způsobem je usmažíme na oleji. Potom si připravíme tvarohovou náplň: utřeme máslo s cukrem a žloutky, zašleháme tvaroh s rozinkami a nakonec přidáme sníh z bílků. Omelety natřeme zavařeninou a tvarohovou nádivkou, zatočíme do roliček. Vložíme do lehce vymazaného menšího pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a zapečeme. Po upečení vyjmeme, necháme vypářit a nakrájíme na řezy. Před podáváním sypeme skořicovým cukrem a můžeme zdobit kopečkem šlehačky.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany