Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej. Brokolici rozebereme na růžičky, zbývající košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka 1 cm silná. Do kastrolu dáme vodu a pařáček na ohřívání knedlíků – brokolici uvaříme v páře. Do kastrolu dáme trochu másla, na plátky nakrájený česnek a cibulku, trochu osmahneme a přidáme nakrájenou dušenou brokolici. Touto směsí naplníme palačinky a zamotáme. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme palačinky, zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. V troubě zapečeme. Chutná to skvěle i studené.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná