Na rozpáleném tuku orestujeme cibuli a prsíčka nakrájená na nudličky. Okořeníme paprikou, pepřem, osolíme. Přidáme lečo, sójovou omáčku a podusíme. Nakonec nalijeme kečup a rozmačkaný česnek. Směsí naplníme palačinky (nesladké), vložíme do vymazané zapékací mísy, posypeme sýrem a zapečeme.
Jako nápoj k tomuto pokrmu doporučuji svěží bílé víno.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči