Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem. Trochu osolíme a opepříme podle toho, jak je slaný poličan a jestli přidáme nakládaný pepř. Velmi krátce a zprudka opečeme na pánvi.
Řízky pak přesuneme do pekáče, položíme na ně kolečka poličanu, zalijeme šlehačkou, ve které rozmícháme panáka rumu a sójové omáčky. Nakonec poházíme několika kuličkami pepře a přikryjeme nahrubo nastrouhaným hermelínem.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra