Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se! Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Houby: Superpotravina z lesa je skvělá na hubnutí i proti… Houbařská srdce plesají. Konečně rostou! Z lesa si tak můžeme přinést nejenom košík plný… Celý článek
Odbornice radí: Tyto potraviny by vaše děti měly jíst každý den Stále si lámete hlavu nad tím, co dát svým dětem k jídlu, aby byly zdravé a plné energie?… Celý článek
60 nejkrásnějších podzimních dortů, které mohou zdobit i vaši… Chystáte v podzimním období oslavu nebo jinou slavnostní příležitost a stále si nevíte rady s… Celý článek
Pikantní kuřecí směs Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme vejce, promícháme, vsypeme solamyl, a necháme odležet. Pórek, papričku,… více o Pikantní kuřecí směs
Chlebovník Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého… více o Chlebovník
Králík (kuře) se zelím Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět,… více o Králík (kuře) se zelím
Sýrové kuličky pro děti Obě mouky nasypeme do mísy, přidáme vajíčka, mléko, sůl, nastrouhaný sýr a jemně sekanou petrželku a vše dobře… více o Sýrové kuličky pro děti
A co starý chleba? Chleba nakrájíme na plátky, vložíme na pečící papír na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v rozehřáte troubě na… více o A co starý chleba?
Jehněčí na tymiánu Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody… více o Jehněčí na tymiánu
Tradiční belgické vafle 1) V míse smícháme suché přísady. 2) Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. 3) K suchým přísadám… více o Tradiční belgické vafle
Kejpíkovy lasagne Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí… více o Kejpíkovy lasagne
Zapečené palačinky s brokolicí Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej… více o Zapečené palačinky s brokolicí
Pikantní drůbeží řízky 1. Řízky naklepeme, ochutíme jako obvykle, mírně posypeme vegetou. 2. Housky se slaninou nakrájíme na malinké kostičky… více o Pikantní drůbeží řízky
Čočka LUŠTĚNINY PŘEDEM NESOLIT !! (by se neuvařily) Čočku proprat v cedníku, dáme do hrnce a zalijeme ji studenou H2O asi… více o Čočka
Pečený guláš Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do pekáče. Pak nakrájíme maso. Maso a cibuli promícháme. Rozpustíme masoxy. Do litrové… více o Pečený guláš