Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když… Houbaři se mohou radovat, protože houby rostou doslova jako po dešti. Kam na houby vám sice… Celý článek
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s… Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží Kuře pečené v troubě patří mezi oblíbená jídla strávníků i samotných hospodyněk, jelikož jeho… Celý článek
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je… Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Vánočka - Koláče Ohřát mléko - vlažné, rozdrobit droždí, přidat 2 lžičky cukru. Kvásek nechat kynout. Do vykynutého kvásku přimíchat… více o Vánočka - Koláče
Kuřecí oči Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec… více o Kuřecí oči
Bretaňský králík Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na… více o Bretaňský králík
Kuřohus se zelím Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Opilé banány v horké čokoládě Na dno poháru dáme 1 polévkovou lžíci rozmixovaných kakaových sušenek. Pokapeme medem a poklademe plátky banánů,… více o Opilé banány v horké čokoládě
Velikonoční houbová nádivka Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a… více o Velikonoční houbová nádivka
Thajská polévka Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu… více o Thajská polévka
Jednoduché boloňské špagety Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso… více o Jednoduché boloňské špagety
Dvoubarevné cukroví Z mouky, moučkového cukru, vajec, rumu a másla rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny… více o Dvoubarevné cukroví
Domácí bramborové hranolky Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky, vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme… více o Domácí bramborové hranolky
Kuskus s jablkem Jablko nastrouháme nahrubo, osladíme vanilkovým cukrem a povaříme společně s kořením (dle chuti; může být i koření na… více o Kuskus s jablkem
Quiche lorraine 1. V míse smíchejte mouku se solí s máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto. … více o Quiche lorraine