Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
To je pokoukání! Umělecká cukrářka zdobí dorty fascinující… Cukrářka Ksenia Penkina z kanadského Vancouveru je v cukrářských kruzích známá jako Glazing… Celý článek
Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je… Pro někoho představuje příprava domácích houskových knedlíků téměř nadlidský úkol, přitom to… Celý článek
Kvíz: Prospěšné a jedovaté látky v zelenině a ovoci. Otestujte… Zelenina a ovoce obsahují látky, které jsou pro naše zdraví a výživu velice důležité a… Celý článek
Masopustní hostina jaksepatří: Menu pro každého milovníka… Masopustní oslavy se odjakživa pojí s hodováním a zábavou. Hojně slavit můžete ještě do… Celý článek
Bylinkové brambory Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8-10 minut) je povaříme. Pomazánkové… více o Bylinkové brambory
Bílo-tmavá čokoláda Menší formu, vyložíme potravinářskou folii. Tmavou čokoládu nalámeme do jedné misky a bílou do druhé misky. Smetanu… více o Bílo-tmavá čokoláda
Formanské brambůrky Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
Plněné kuřecí řízky Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek… více o Plněné kuřecí řízky
Perníkové řezy s kořením na svařák Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlejeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do… více o Perníkové řezy s kořením na svařák
Skvělé barbecue špízy v alobalu Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem Barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky… více o Skvělé barbecue špízy v alobalu
Vystřihované velikonoční kraslice Vejce s cukrem našleháme do pěny, pak po lžících přidáváme mléko s rumem nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké a… více o Vystřihované velikonoční kraslice
Velikonoční houbová nádivka Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a… více o Velikonoční houbová nádivka
Jemný hořčicový krém V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a… více o Jemný hořčicový krém
Dvoubarevné kuličkové řezy Tmavé těsto: Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva, prosátým kakaem a moučkovým cukrem. Přidejte na kostky… více o Dvoubarevné kuličkové řezy
Šťouchané brambory Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme a brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme. Mezitím si osmažíme cibulku na oleji.… více o Šťouchané brambory
Pečená vepřová kýta s paprikou Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a… více o Pečená vepřová kýta s paprikou