Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Jak co nejlépe uvařit brambory? Díky receptu od slavného mnicha… Věděli jste, že brambory mohou být ještě zdravější, pokud je správně připravíte? Vynikající… Celý článek
Klíčení semínek: Vypěstujte si doma vitaminovou bombu! Chcete mít v zimě levný zdroj kvalitních vitaminů? Zkuste domácí klíčení semínek! Klíčky jsou… Celý článek
Zimní zelenina jako zdroj zdraví a energie. Vychutnejte si ji v… Měsíc únor sice v sobě nese naději a příslib jara, přesto se často cítíme unavení. Důvodem… Celý článek
Je vám zima? Vsaďte na potraviny, které vás zahřejí zevnitř Venku je opravdu zima a možná už nestačí, že si vezmete ještě tlustší svetr a bundu. K tomu,… Celý článek
Krémový jahodový dort Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do… více o Krémový jahodový dort
Kuře s dvěma omáčkami Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme… více o Kuře s dvěma omáčkami
Smetanové řezy s broskvemi Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a… více o Smetanové řezy s broskvemi
Řízek z Vizovic Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. Poté maso máčíme v řidším… více o Řízek z Vizovic
Nádivka ze zelí Nakrouhané zelí povaříme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Přidáme nakrájené rohlíky, osmaženou pokrájenou cibulku,… více o Nádivka ze zelí
Bramborový oběd Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i… více o Bramborový oběd
Brokolicovo-nivová omáčka 1.) Čerstvou brokolici si očistíme ,a odkrájíme košťály. Na sporák dáme hnes s vodou + sůl + 2 lžičky oleje , a dáme… více o Brokolicovo-nivová omáčka
PIZZA Margaretha Do misky vložíme rozdrobené KVASNICE, do kterých nalijeme VLAŽNOU MINERÁLNÍ VODU, OLIVOVÝ OLEJ A SŮL. Dobře promícháme… více o PIZZA Margaretha
Srnka na smetaně (svíčková) s… Srnčí maso protkneme špekem, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme (orestujeme) na tuku. Kořenovou zeleninu… více o Srnka na smetaně (svíčková) s karlovarským knedlíkem a brusinkami
Editiny žloutkové kuličky Máslo s cukrem utřeme a přidáme dobře prolisované,na kaši rozmělněné žloutky. Vmícháme rum a kokos.Z hmoty… více o Editiny žloutkové kuličky
Výborná rychlá hrnková buchta Smichat mouku, cukr, olej, vodu příp. štávu, vanilkový cukr, kůru a štávu z citronu, sůl, celá vejce (bílky možno… více o Výborná rychlá hrnková buchta
Linecké cukroví II. Všechny ingredience se smíchají dohromady na tužší těsto. Po kouscích vyválíme a vykrájíme formičkami. Pečeme pomalu na… více o Linecké cukroví II.