Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Opravdu jsou k jídlu? Dorty od indonéské cukrářky vypadají jako… Když se na ně podíváte, snadno si je spletete s opravdovými sukulenty a kaktusy. Člověku je až… Celý článek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze… Jednoduchý, levný, ale vynikající pokrm s líbezným názvem si zamilují nejen dospělí, ale i… Celý článek
Dokonalé mexické guacamole: Recept na klasiku i variantu s… Přestože je avokádo exotická ingredience a symbol mexické kultury, už si získalo srdce mnoha… Celý článek
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem,… Urodilo se vám letos hodně jablek a vy nemáte, kde byste je čerstvá uchovali až do jara?… Celý článek
Dalamánky s mandlemi Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce,… více o Dalamánky s mandlemi
Dědovy topinky Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme, nalijeme je na rozehřátou pánev, do nich poskládáme kolečka rajčat a usmažíme… více o Dědovy topinky
Jablečné čatní s cibulí Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme… více o Jablečné čatní s cibulí
Jablka plněná mletým masem Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,… více o Jablka plněná mletým masem
Slovenský válený štrúdl Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný… více o Slovenský válený štrúdl
Jablíčková dobrota Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadýrek, pokapeme citronem, větší jalblka naspodku lehce seřízneme. Zahřejeme… více o Jablíčková dobrota
Sezamový sen Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a… více o Sezamový sen
Croquembouche Odpalované těsto ********************* Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou… více o Croquembouche
Maso na hamburgery Všechny ingredience smícháme dohromady. Vytvarujeme ze směsi placičky a poté dáme na gril (na gril položte mramorovou… více o Maso na hamburgery
Masové knedlíčky Velice jemně nakrájenou šalotku zapěníme na másle a necháme vychladnout.Mleté maso ochutíme solí a pepřem,přidáme vejce… více o Masové knedlíčky
Krémový banánovo-karamelový dezert Karamelový krém karamelové salko vymícháme s máslem Vanilkový krém Cukr, kukuřičný škrob a sůl smícháme. Postupně… více o Krémový banánovo-karamelový dezert
Pivní vrabci Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce… více o Pivní vrabci