Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Šest důvodů, proč jíst sádlo: Je trvanlivé a dokonce zdravější… Naše babičky na něj nedaly dopustit, dnešní doba, posedlá vším rostlinným a nízkokalorickým,… Celý článek
3x moučník na víkend: Hrnková mramorová bábovka, churros nebo… Nevíte, co upéct sladkého na víkend? Trochu vám to ulehčíme. Máme pro vás tři jednoduché… Celý článek
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a… Chcete ovládnout umění přípravy trhaného masa? Připravte se na výjimečný gastronomický zážitek… Celý článek
Masopust 2025: Těšte se na průvody maškar i obří tlačenku. Kde… Pestrobarevné masky, masopustní průvody nebo zabijačkové hody. To vše se pojí se svátkem,… Celý článek
PRIMA zapékaný lilek Neloupané lilky nakrájíme na 5 mm plátky, osolíme a zalijeme jablečným octem na půl hodiny. Na pánvi podusíme cibuli,… více o PRIMA zapékaný lilek
Piškotová roláda pro začátečnice Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme… více o Piškotová roláda pro začátečnice
Gulášová polévka s bílými fazolemi Fayole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou,… více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Vepřové plátky po čínsku Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na… více o Vepřové plátky po čínsku
Salát podle Ljuby Na salát Ljuby Hermanové oloupeme celer, který nastrouháme na středně silné nudličky. Celer ihned přelijeme citronovou… více o Salát podle Ljuby
Kuře s cuketovou nádivkou Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo… více o Kuře s cuketovou nádivkou
Omáčka na špagety nebo jiné… Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme. Pak přidáme česnek nakrájený na… více o Omáčka na špagety nebo jiné těstoviny
Tvarohové knedlíky plněné ovocem Těsto umícháme a vytvarujeme na vále, pak je plníme ovocem. Vaříme v osolené vodě 5-8 minut. více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Banánová kaše Nejprve nastrouháme nahrubo jeden banán, do misky přikapeme citronovou šťávu a najemno nastrouháme kůru. Dále najemno… více o Banánová kaše
Pivní pochoutka Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme nastrouhaný sýr, hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr roztavíme… více o Pivní pochoutka
Zapečená kuřecí prsa se sýrem Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v… více o Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Cuketová omáčka Cuketu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a okořeníme mletou červenou paprikou. … více o Cuketová omáčka