Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Co se zbylým vaječňákem? Překvapte rodinu a přátele lahodnými… Zbyl vám po svátcích vaječný likér? Pozvěte tedy rodinu nebo přátele nejen na skleničku, ale i… Celý článek
7 kvašených potravin, které je dobré (občas) jíst Odborníci na zdravou stravu tvrdí, že nejzdravější je jídlo v přirozeném stavu a co… Celý článek
Co vlastně jí princezna Kate? Inspirujte se jídelníčkem, díky… Princezna z Walesu je živým důkazem toho, že krása vychází zevnitř. Od její dokonalé pleti až… Celý článek
Nejlepší diety pro rok 2025: Jedna podle odborníků jasně vítězí Přání zhubnout patří mezi nejčastější novoroční předsevzetí. Jak ale ukazují výzkumy, jen… Celý článek
Přehnutý jablkový koláč Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu… více o Přehnutý jablkový koláč
Adventní sušenky Spekulatius Do velké mísy dáme mouku, smícháme s kypřícím práškem. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme spolu s ostatními… více o Adventní sušenky Spekulatius
Bramborák se švestkami Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako… více o Bramborák se švestkami
Lívance s jablky Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku. více o Lívance s jablky
Povidlové pirohy Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku. Dáme vařit… více o Povidlové pirohy
Zámecké kuřecí řízky Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme… více o Zámecké kuřecí řízky
Vanilková zmrzlina Mléko a smetanu necháme projít lehce varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme… více o Vanilková zmrzlina
Extra rychlá rajská Z oleje a mouky uděláme zásmažku. Chvíli provaříme a zalejeme protlakem, podle potřeby i vodou. Přidáme hřebíček,… více o Extra rychlá rajská
„Vepřovka“ z papiňáku Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce… více o „Vepřovka“ z papiňáku
Šťouchané brambory Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme a brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme. Mezitím si osmažíme cibulku na oleji.… více o Šťouchané brambory
Oblíbené vafle Rozšlehejte vejce a postupně přidávejte mléko, cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec vychladlé máslo. Před pečením… více o Oblíbené vafle
Rychlý vajíčkový salát Pokrájená vejce,cibuli,okurky,majolkou a pár lžíc láku z okurek dáme do misky. Osolíme, opepříme a zamícháme. Necháme… více o Rychlý vajíčkový salát