Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Co se zbytkem bramborového salátu? Udělejte z něj karbanátky,… Bez bramborového salátu se na Vánoce obejde jen málokterá rodina. Jenže co když ho máte tolik,… Celý článek
Boží hod vánoční: Naservírujte si tradiční pochoutky První svátek vánoční nebo také Boží hod vánoční je převážně časem odpočinku, návštěv svých… Celý článek
Štědrovečerní menu v klidu a bez karambolů? Tipy a triky, jak na… Máte pocit, že na rybí polévce, smaženém řízku, rybě a bramborovém salátu se nedá nic zkazit?… Celý článek
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z… Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká… Celý článek
Dokonalé tvarohové řezy s ořechy Na vále zpracujeme těsto, necháme asi půl hod. v lednici odpočinout, rozdělíme na dva díly, vyválíme placky. Jednu… více o Dokonalé tvarohové řezy s ořechy
Křehké lívance z podmáslí Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto,… více o Křehké lívance z podmáslí
Mandarinkový koláč Žloutky, tuk, cukr moučku a kakao šleháme do pěny. Střídavě přidáváme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto… více o Mandarinkový koláč
Pikantní bábovka se salámem Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme… více o Pikantní bábovka se salámem
Tetiny ořechové řezy Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává… více o Tetiny ořechové řezy
Jogurťáky Tento recept je rozhodně nejrychlejší a nejefektivnější příprava obalovaných řízků, se kterou jsem se kdy setkala. 1… více o Jogurťáky
Penne rigate se zeleninou a kuřecím Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme… více o Penne rigate se zeleninou a kuřecím
Buchtičky s krémem Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě… více o Buchtičky s krémem
Šátečky z listového těsta s jablky Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky (počet jablek závisí na počtu porcí které chcete dělat, já měla 6… více o Šátečky z listového těsta s jablky
Jihočeská kulajda V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory… více o Jihočeská kulajda
Závin s kysaným zelím 1. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. 2. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme je. 3.… více o Závin s kysaným zelím
Makovo-tvarohový koláč Smíšíme mouku, kypřící prášek, žloutek, nakrájené máslo, práškový a vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto.… více o Makovo-tvarohový koláč