Nejdříve si očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji.
Zeleninu si uvaříme v osolené vodě doměkka.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu.
Nakonec si připravíme bešamel. Bešamel vytvoříme tak, že si nejprve uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, necháme provařit. Osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
V zapékací misce si smícháme všechny ingredience a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Necháme v troubě zapéct cca 30 minut (do té doby, než bude mít sýr zlatavou barvu).
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu