Nejdříve si očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji.
Zeleninu si uvaříme v osolené vodě doměkka.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu.
Nakonec si připravíme bešamel. Bešamel vytvoříme tak, že si nejprve uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, necháme provařit. Osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
V zapékací misce si smícháme všechny ingredience a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Necháme v troubě zapéct cca 30 minut (do té doby, než bude mít sýr zlatavou barvu).
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem