Nejdříve si očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji.
Zeleninu si uvaříme v osolené vodě doměkka.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu.
Nakonec si připravíme bešamel. Bešamel vytvoříme tak, že si nejprve uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, necháme provařit. Osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
V zapékací misce si smícháme všechny ingredience a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Necháme v troubě zapéct cca 30 minut (do té doby, než bude mít sýr zlatavou barvu).
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem