Nejdříve si očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji.
Zeleninu si uvaříme v osolené vodě doměkka.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu.
Nakonec si připravíme bešamel. Bešamel vytvoříme tak, že si nejprve uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, necháme provařit. Osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
V zapékací misce si smícháme všechny ingredience a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Necháme v troubě zapéct cca 30 minut (do té doby, než bude mít sýr zlatavou barvu).
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě