Zapečené vepřové plátky

1.25

hodnoceno: 4
Příprava: 55 minut
Porce: 4
Kalorie: 4 471 kJ

Suroviny

    • 1
      ks cibule jemně pokrájená
    • 1
      kg brambory oloupané a nakrájené na tenká kolečka
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      snítka tymián
    • 200
      ml smetana 30 %
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 4
      ks vepřové kotlety pečeně s kostí
    • 200
      g sýr
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně rozprostřete po dnu pekáčku. Navrch posaďte dobře osolené a opepřené kotlety a přelijte směsí smetany, dijonské hořčice a sýru. Dejte péct na půl až tři čtvrtě hodiny do předehřáté trouby, aby maso krásně změklo. Pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopte alobalem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme