Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně rozprostřete po dnu pekáčku. Navrch posaďte dobře osolené a opepřené kotlety a přelijte směsí smetany, dijonské hořčice a sýru. Dejte péct na půl až tři čtvrtě hodiny do předehřáté trouby, aby maso krásně změklo. Pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopte alobalem.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví