Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme tenkou placku na rozpálený olej. Z jedné strany opečeme méně.
Na více opečenou stranu dáme zelí a plátek slaniny nebo vařeného uzeného masa, bramborák přehneme a dáme do vymazané zapékací mísy. Navrstvíme takto všechny bramboráky (cca 8–10 ks) a zapečeme v horké troubě do zlatova.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici