Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme tenkou placku na rozpálený olej. Z jedné strany opečeme méně.
Na více opečenou stranu dáme zelí a plátek slaniny nebo vařeného uzeného masa, bramborák přehneme a dáme do vymazané zapékací mísy. Navrstvíme takto všechny bramboráky (cca 8–10 ks) a zapečeme v horké troubě do zlatova.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely