Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme tenkou placku na rozpálený olej. Z jedné strany opečeme méně.
Na více opečenou stranu dáme zelí a plátek slaniny nebo vařeného uzeného masa, bramborák přehneme a dáme do vymazané zapékací mísy. Navrstvíme takto všechny bramboráky (cca 8–10 ks) a zapečeme v horké troubě do zlatova.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete