Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Podzim na talíři: 5 nejlepších sladkých i slaných receptů z dýně… Ne nadarmo je dýně hvězdou podzimní kuchyně. Vykouzlíte z ní senzační polévky, přílohy i… Celý článek
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte? I méně zkušený houbař při hledání celkem bezpečně pozná, že to, na co právě kouká v trávě nebo… Celý článek
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých,… Bedly konečně rostou a možná se i vám podařilo najít plný košík těchto výborných hub.… Celý článek
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná… Konečně jsme se dočkali a na některých místech houby rostou doslova jako po dešti. Najít se… Celý článek
Francouzská cibulačka Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20… více o Francouzská cibulačka
Jablečný koláč s džemem Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme ním dno a boky vymazané dortové… více o Jablečný koláč s džemem
Kotlety s hořčičnou omáčkou Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a… více o Kotlety s hořčičnou omáčkou
Mikova luxusní bramborová roládka Pro zjednodušení práce použijeme bramborové těsto, kdo chce může použít brambory, ale většina těchto těst je na velice… více o Mikova luxusní bramborová roládka
Pikantní směs z roštěné Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony nakrájené, pak přidáme kečup, chilli koření… více o Pikantní směs z roštěné
Rychlá drůbeží játra, jako smažená Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček,… více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Guláš na druhý den Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř, sladkou papriku,… více o Guláš na druhý den
Pangasius v krustě Na dno mísy cibuli, přidám mraženou zeleninu, rybu s kořením - trouba 200 C. Po 20 minutách přidám nahoru jogurt bílý s… více o Pangasius v krustě
Alsaské kotlety Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané)… více o Alsaské kotlety
Čokoládový fondán Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna. V míse rozmícháme vajíčka,… více o Čokoládový fondán
Linecké těsto, které se netrhá Prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr smícháme, přidáme nakrájenou heru a vejce - zpracujeme v hladké těsto.… více o Linecké těsto, které se netrhá
Bramborové placky s povidly a mákem K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr nebo aroma, mouku a vypracujeme těsto, které… více o Bramborové placky s povidly a mákem