Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Mák je superpotravina, které se nevyrovná ani mléko. Upečte z… Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
10 potravin, které se vyplatí mít stále doma, a tipy, co z nich… Když se vracíte unavení z práce, bývá těžké dát dohromady všechno, co budete potřebovat na… Celý článek
Při hubnutí je nejdůležitější správně poskládaný jídelníček.… Také jste si dali v novém roce předsevzetí, že zhubnete, začnete cvičit a jíst zdravěji? Aby… Celý článek
Recepty z vietnamského bistra: Dejte si lahodné Bún chả,… Čerstvá, lehká, plná zeleniny a voňavých bylinek. Taková jsou vietnamská jídla. Není divu, že… Celý článek
Bageta nebo housky Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi… více o Bageta nebo housky
Neuspávající pití **Koktejl:** do nádoby nasypte jednu malou lžičku cukru, přidejte plnější lžičku kakaa či čokolády a podle chutě… více o Neuspávající pití
Špenát jako samostatné jídlo Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme… více o Špenát jako samostatné jídlo
Švestková bublanina se smetanovou… Vyšleháme sníh z bílků, postupně zašleháme cukr a žloutky. Potom postupně střídavě přidáváme mouku s mlékem a olejem.… více o Švestková bublanina se smetanovou polevou
Obalované žampiony Do tří misek dáte mouku, rozšlehaná vajíčka a strouhanku. Žampiony postupně dáváte do mouky, vajíček a strouhanky. … více o Obalované žampiony
Rajská polévka pro děti i dospělé Rozpuštěné máslo a hladkou mouku vymícháme, když je hladká, přidáme rajský protlak zamícháme a po troše přidáváme… více o Rajská polévka pro děti i dospělé
Staročeský trdelník Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Vzešlým kváskem a zbylým mlékem smíchaným s rozpuštěným tukem a… více o Staročeský trdelník
Housky Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a… více o Housky
Moskevský boršč Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou… více o Moskevský boršč
Voňavá farmářská kachna s domácími… **Kachna** Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme… více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Mazanec tvarohový Připrav si vál a mouku. Změklé máslo, cukr, vejce šlehat robotem a přidat tvarohy, šlehat, přehodit metlu, a přidat… více o Mazanec tvarohový
Vajíčková pomazánka se sardinkami - vejce uvaříme na tvrdo - nakrájíme cibuli, pažitku na jemno - rozmixujeme sardinky s trochou másla - vše smícháme… více o Vajíčková pomazánka se sardinkami