Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček Omáčky jsou bezesporu typickým pokrmem pro českou kuchyni. Někomu připomenou dětství a… Celý článek
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve… Po celém světě jsou meruňky považovány za symbol štěstí a bohatství. Není divu. Šťastnými vás… Celý článek
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s… Pokud hledáte ideální dort na dětskou oslavu, už dál nehledejte. Je tady totiž piñata torta,… Celý článek
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky! Každý, kdo pěstuje cukety, ví, že když dozrávají, člověk už kolikrát neví, co si s nimi počít.… Celý článek
Rošťáci Veškeré ingredience smícháme na kaši hustou asi jako jogurt. Kuřecí prsa nakrájíme na malé čtverečky (kousky),… více o Rošťáci
Zapékané brambory s mletým masem Do pánve nalijeme olej ( málo oleje, maso pustí tuk při opékání), do rozehřáté pánve vložíme na jemno nasekanou cibuli… více o Zapékané brambory s mletým masem
Česnečka Cibuli orestovat na rozpáleném tuku. Přidat česnek a zálít horkou vodou. Přidat brambory s bujonem, solí, pepřem a… více o Česnečka
Dort Jahoďák Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme,… více o Dort Jahoďák
Listový závin se špenátem a… Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed… více o Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Krémová pórková polévka Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu… více o Krémová pórková polévka
Hovězí polévka s masem – dietní Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plaménku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu… více o Hovězí polévka s masem – dietní
Medové perníčky z žitné mouky Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes… více o Medové perníčky z žitné mouky
Nejjednodušší těstovinový salát Uvaříme těstoviny a necháme je vychladnout. Nakrájíme papriky na proužky a šunku na kostičky. Do studených těstovin… více o Nejjednodušší těstovinový salát
Parmigiana – italský zapečený… Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku… více o Parmigiana – italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Naše domácí hamburgery Do větší mísy dáme maso (my používáme zásadně ochucené mleté maso na karbanátky zakoupené v Kauflandu) a podle chuti… více o Naše domácí hamburgery
Balkánská miska Papriku zbavíme stopek a jadřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata na tenká kolečka a oloupanou okurku nastrouháme. … více o Balkánská miska