Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Chilli: Pořádně ostrá ingredience, která umí rozpálit, ale i… Zdaleka už nejen v Mexiku, odkud chilli papričky pocházejí, ale po celém světě se připravují… Celý článek
Ceremoniální kakao: Proč je to takový hit a v čem je lepší než… Možná už jste o něm slyšeli, možná je to pro vás úplná novinka. Ceremoniální kakao, to není… Celý článek
Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho… Gulášek „se šesti“ je naše oblíbená klasika. Ale věděli jste, že původně nejde o české jídlo a… Celý článek
11 potravin, které vypadají jako části těla, kterým prospívají Člověk odpradávna hledal v přírodě prostředky na léčení svých zdravotních neduhů. Již… Celý článek
Moje svíčková Masíčko si prošpikujeme anglickou a naložíme do láku (olej, kořenová zelenina na lupínky, koření - pozor na množství,… více o Moje svíčková
Nakládaný ementál Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky.… více o Nakládaný ementál
Kuřecí špalíčky s nivou Do pekáčku naskládáme kuřecí špalíky, které okořeníme grilovacím kořením nebo vegetou a bazalkou. Zakápneme olejem.… více o Kuřecí špalíčky s nivou
Vodňanské řezy Vodu zahřejeme v kastrůlku, přidáme máslo, cukr a kakao a na mírném ohni mícháme, až se vše spojí a rozpustí, oddělíme… více o Vodňanské řezy
Vaječná pomazánka s vysočinou Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku… více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Špagety s mletým masem Cibuli nakrájíme na drobno a s česnekem orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme maso a řádně opepříme. když je maso… více o Špagety s mletým masem
Prominentní rýže Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme… více o Prominentní rýže
Mléčná rýže V hrnci necháme vařit rýži a mléko. Poté přidáme skořici a cukr. Vaříme zhruba 25 - 30 minut, než se vytvoří hustá kaše… více o Mléčná rýže
Perník s jablky Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka (záleží… více o Perník s jablky
Sugo pomodoro Za chvíli se bude pasírovat, takže se nemusíme zdržovat žádnou titěrnou prací. Mrkev, střední část řapíkatého celeru a… více o Sugo pomodoro
Kuře na zelí Haničky Koernerové 1. Do pekáče/remosky navrstvíme zelí, poklademe kolečky cibule, na to položíme čtvrtky kuřete. 2. Maso pokryjeme… více o Kuře na zelí Haničky Koernerové
Máslové řezy Ušleháme máslo s cukrem, zašleháme žloutky a zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Upečeme na vymazaném a vysypaném… více o Máslové řezy