Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Tukožroutská polévka slibuje detox i rychlé hubnutí. Jak to s ní… O tukožroutské polévce jste už určitě slyšeli. Frčela v 80. a 90. letech a populární je dodnes… Celý článek
Oběd do krabičky: Recepty na slané palačinky, sendviče i tortilly Začali jste přemýšlet o změně jídelníčku a první problém, na který jste narazili, jsou obědy v… Celý článek
Od pondělí do pátku: 5 nápaditých večeří, díky kterým budete mít… V lednu má člověk sice chuť zalézt za kamna a dát si něco pořádně hutného, pokud ale toužíte… Celý článek
Přerušovaný půst nastartuje metabolismus a neohrozí zdraví. Jak… Nebaví vás už diety, kvůli kterým se hlady trápíte, a jakmile s nimi přestanete, kila jsou… Celý článek
Makové řezy s krémem Utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme 2 lžíce rumu, mletý mák, hrubou mouku, špetku prášku do pečiva a špetku… více o Makové řezy s krémem
Malakov dort – starý recept po… Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu. Krém: zkaramelizovat cukr (jen slabě na hnědo),… více o Malakov dort – starý recept po prababičce
Dobrá pomazánka na chlebíčky Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici… více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Buchta alá medovník Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté touby - 180 °C… více o Buchta alá medovník
Super chutná bábovka Mouku, cukr, olej, mléko, vejce a prášek do pečiva vložíme do mísy, dobře promícháme a vlijeme do tukem vymazané a… více o Super chutná bábovka
Košíčky plněné pudinkovým krémem Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a žloutky zaděláme těsto. Necháme chvilku odpočinout a potom… více o Košíčky plněné pudinkovým krémem
Barevné pomazánky – z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Netradiční bramboračka Dáme vařit žebra a přitom oloupeme brambory a očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky,… více o Netradiční bramboračka
Sypaná jablečná buchta Z mouky, cukrů a kypřícího prášku uděláme sypkou směs, půlku vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Nastrouháme… více o Sypaná jablečná buchta
Kibbeh Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 min.změknout. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na… více o Kibbeh
Rizoto z mletého masa Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a… více o Rizoto z mletého masa
Výtečné těsto štrúdl Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené.… více o Výtečné těsto štrúdl