Syrový květák rozebereme na růžičky a posekáme, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do mísy, osolíme, podle chuti opepříme (doporučuji moc nepřehánět, aby vynikla jemná chuť květáku), promícháme a vyklopíme do máslem vymazaného pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a trochou mléka. Pečeme zvolna – záleží na troubě, ale průměr je 40–60 minut. Je hotovo, když máme zlatavou kůrčičku nahoře a uvnitř je ještě trochu šlehačky.
Poměr květáku a brambor je na vlastní chuti, ale brambor by nemělo být víc než květáku.
Recept je od kolegyně Soni a celá rodina ho miluje.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu