Zapečený květáček Soňa

2.64

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • brambory
    • sůl
    • 150
      g eidam sýr
    • mléko
    • 1
      kelímek šlehačka
    • pepř mletý
    • 1
      ks květák

Postup přípravy receptu

  • Syrový květák rozebereme na růžičky a posekáme, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do mísy, osolíme, podle chuti opepříme (doporučuji moc nepřehánět, aby vynikla jemná chuť květáku), promícháme a vyklopíme do máslem vymazaného pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a trochou mléka. Pečeme zvolna – záleží na troubě, ale průměr je 40–60 minut. Je hotovo, když máme zlatavou kůrčičku nahoře a uvnitř je ještě trochu šlehačky.
  • Poměr květáku a brambor je na vlastní chuti, ale brambor by nemělo být víc než květáku.
  • Recept je od kolegyně Soni a celá rodina ho miluje.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.