Syrový květák rozebereme na růžičky a posekáme, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do mísy, osolíme, podle chuti opepříme (doporučuji moc nepřehánět, aby vynikla jemná chuť květáku), promícháme a vyklopíme do máslem vymazaného pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a trochou mléka. Pečeme zvolna – záleží na troubě, ale průměr je 40–60 minut. Je hotovo, když máme zlatavou kůrčičku nahoře a uvnitř je ještě trochu šlehačky.
Poměr květáku a brambor je na vlastní chuti, ale brambor by nemělo být víc než květáku.
Recept je od kolegyně Soni a celá rodina ho miluje.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka