Syrový květák rozebereme na růžičky a posekáme, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do mísy, osolíme, podle chuti opepříme (doporučuji moc nepřehánět, aby vynikla jemná chuť květáku), promícháme a vyklopíme do máslem vymazaného pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a trochou mléka. Pečeme zvolna – záleží na troubě, ale průměr je 40–60 minut. Je hotovo, když máme zlatavou kůrčičku nahoře a uvnitř je ještě trochu šlehačky.
Poměr květáku a brambor je na vlastní chuti, ale brambor by nemělo být víc než květáku.
Recept je od kolegyně Soni a celá rodina ho miluje.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy