Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem, provensálským kořením a přidáme nakrájenou nivu. Uložíme do pekáčku a zalijeme vývarem. Zapékáme v troubě asi 20 minut.
Toto jídlo připravuji také v remosce. Lze ho různě kombinovat, např. přidat brokolici, mleté maso nebo na kostičky nakrájené vařené brambory atd.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort