Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem, provensálským kořením a přidáme nakrájenou nivu. Uložíme do pekáčku a zalijeme vývarem. Zapékáme v troubě asi 20 minut.
Toto jídlo připravuji také v remosce. Lze ho různě kombinovat, např. přidat brokolici, mleté maso nebo na kostičky nakrájené vařené brambory atd.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka