Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem, provensálským kořením a přidáme nakrájenou nivu. Uložíme do pekáčku a zalijeme vývarem. Zapékáme v troubě asi 20 minut.
Toto jídlo připravuji také v remosce. Lze ho různě kombinovat, např. přidat brokolici, mleté maso nebo na kostičky nakrájené vařené brambory atd.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem