Lilek s tofu a rajčaty
Lilek zbavíme zelené stopky a podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. Spodní plátek dáme stranou. Povaříme 100 ml… více o Lilek s tofu a rajčaty
2.6
Lilek zbavíme zelené stopky a podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. Spodní plátek dáme stranou. Povaříme 100 ml… více o Lilek s tofu a rajčaty
Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme a necháme chvíli, aby se vypotila voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej,… více o Zapečený lilek s fetou
Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme… více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Zatímco kuchaři po celém světě na něj nedají dopustit kvůli chuti, naše babičky na něj pěly… Celý článek
Podzimní chladné počasí je tu a láká k tomu, aby si člověk po celém dni zalezl večer pod deku.… Celý článek
Každý nemá občas dny, kdy dojdou nápady, co uvařit... Zvlášť, pokud v kuchyni stojíte denně.… Celý článek
Také vám v dětství říkali, že máte jíst hodně mandarinek, pomerančů a citronů, protože jsou… Celý článek
Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na… více o Kapustový hrnec
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a… více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Zeleninu očistíme a syrovou (!) ji nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej, případně… více o Salát plný zdraví – celer a červená řepa
Vše kromě švestek a drobenky smícháme, dáme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe švestky a posypeme drobenkou… více o Švestkový koláč
Brambory ve slupce, řepu a mrkev uvaříme, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole uvaříme, zamícháme do řepy,… více o Salát „Viněgret“
Sóju uvaříme, baklažány nakrájíme na silnější nudličky. Pekáč vymažeme, vysypeme strouhankou a vrstvíme sóju, baklažány… více o Sójový zapékanec
Mléko s máslem a solí přivedu do varu, stáhnu plamen a najednou vsypu mouku, míchám až z toho vznikne jakoby "knedlík"… více o Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Brambory omyjte, oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě horké je prolisujte, přidejte polovinu másla, vejce,… více o Slané bramborové lívanečky se sýrem
Rybičky v tomatě dáme do mísy, rozmačkáme je vidličkou, přidáme jemně sekanou cibuli, prolisovaná vejce, drobně… více o Rybičková pomazánka
Tuk rozpustíme ve vodní lázni- na mírném ohni, přidáme cukr, solamyl a promícháme, nakonec vmícháme sušené mléko. … více o Bílá čokoláda
1.rozmícháte vejce,mléko a pažitka v hrnku 2.rozpalíte pánvičku a osmažíte šunku 3.poté nalijeme směs na šunku a… více o Brněnská amoleta
1. Do mísy dáme pomazánková másla, šlehačky a cukr. Zamícháme to do tuha mixérem. 2. Uvaříme si rozpustnou kávu (do… více o Tiramisu od babičky