Zapeceny lilek s rajcaty

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: 35 minut
Porce: 4
Kalorie: 589 kJ

Suroviny

    • 1
      ks lilek vetsi
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 200
      g ricotta
    • 240
      g nakládaná loupaná rajčata
    • bazalka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Lilek nakrajime podelne na asi 1,5 cm tenke platky. Posolime a nechame vypotit. Osusime.
  • Ricottu smichame s nastrouhanym parmazanem a ochutime prolisovanym cesnekem a peprem.
  • Lilky opeceme na trose olivoveho oleje na panvi.
  • Kazdy platek pomazeme ricottovou pomazankou a svineme.
  • Omacku pripravime smichanim rajcat z plechovky a natrhane bazalky. Chvili povarime a dochutime soli, peprem a trochou olivoveho oleje.
  • Lilkove zavitky vyskladame do zapekaci misy a prelijeme rajcatovou omackou.
  • Peceme v troube pri 180 stupnu Celsia asi 25 minut.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.