Zapeceny lilek s rajcaty Lilek nakrajime podelne na asi 1,5 cm tenke platky. Posolime a nechame vypotit. Osusime. Ricottu smichame s… více o Zapeceny lilek s rajcaty
Sýrové krokety s bylinkovým máslem Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský… více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Pangasius s rajčaty a sýrem Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ni položíme filety – naolejované a potřené kořením na ryby.… více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní Rebarbora je sice zelenina a při pohledu na její dlouhé stonky mnohé ani nenapadne, že by se… Celý článek
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové… Už víte, co sladkého upéct na víkend? Udělejte si dobrý koláč! Využít do něj můžete první… Celý článek
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby… Nakládaný a dobře uleželý sýr je delikatesa, kterou si nemusíte dávat jen v hospodě. Klidně si… Celý článek
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než… My Češi jsme sice národem houbařů, ovšem uvařit si z hub kávu, by asi nikoho nenapadlo. Přesto… Celý článek
Ovocná rošáda Vejce, med, rozehřátý tuk vymícháme, přidáme čokoládu a mleté ořechy. Přimícháme rozdrobené piškoty. Hmotu dáme do… více o Ovocná rošáda
Pudinková buchta se skořicí Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme uvařený pudink. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nizké kulaté… více o Pudinková buchta se skořicí
Houbařské nudle Uvaříme nudle a necháme okapat. Na másle podusíme houby se slaninou do změknutí. Vmícháme nudle, okořeníme,… více o Houbařské nudle
Houbovka a rozpeky Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochu vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé… více o Houbovka a rozpeky
Cizrnová polévka Cizrnu vaříme do změknutí, asi 45 minut až hodinu. Na posledních 15 minut přidáme brambory. Na slanině osmažíme… více o Cizrnová polévka
Grilovaný losos na chřestu s… Marináda (na lososa): Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme do varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do… více o Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay
Moskevský boršč Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou… více o Moskevský boršč
Těsto na langoše Do velké mísy přesyjeme půl kila mouky, přidáváme 1/4l vlažného mléka, 3 dkg kvasnic, 1 lžičku cukru, 1 lžicku soli.… více o Těsto na langoše
Sushi pro začátečníky **Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Rýžový salát s krabími tyčinkami Krabí tyčinky a cibuli pokrájíme, smícháme s rýží a kukuřicí, spojíme majonézou napůl s bílým jogurtem. Osolíme,… více o Rýžový salát s krabími tyčinkami
Domácí chléb "Šumava" pečený v… ingredience dáme do pekárny v tom pořadí jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto), po vykynutí… více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
plnka do kurete nebo srnciho hrbetu -rohliky nakrajime na kolecka -pridame ostatne ingredience -pridame pomlete jatra s cesnekem pomletim nebo … více o plnka do kurete nebo srnciho hrbetu