Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a vydlabeme vnitřek. Ten pak natrháme na kusy. Vše poctivě vytřeme a potřeme sádlem z anglické slaniny. Sýry, smetany, nakrájený pórek, vyškvařenou slaninu a polévkové koření smícháme dohromady, ohřejeme a naplníme do chleba. Přikryjeme „pokličkou“, dáme na plech, okolo rozprostřeme vydlabaný vnitřek a zapečeme na 200 °C do zrůžovění topinek.
Podává se tak, že se plech s chlebem položí doprostřed stolu, poklička se rozkrájí na menší kusy a každý si topinku namáčí do náplně a konzumuje.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota