Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a vydlabeme vnitřek. Ten pak natrháme na kusy. Vše poctivě vytřeme a potřeme sádlem z anglické slaniny. Sýry, smetany, nakrájený pórek, vyškvařenou slaninu a polévkové koření smícháme dohromady, ohřejeme a naplníme do chleba. Přikryjeme „pokličkou“, dáme na plech, okolo rozprostřeme vydlabaný vnitřek a zapečeme na 200 °C do zrůžovění topinek.
Podává se tak, že se plech s chlebem položí doprostřed stolu, poklička se rozkrájí na menší kusy a každý si topinku namáčí do náplně a konzumuje.
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka