Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a vydlabeme vnitřek. Ten pak natrháme na kusy. Vše poctivě vytřeme a potřeme sádlem z anglické slaniny. Sýry, smetany, nakrájený pórek, vyškvařenou slaninu a polévkové koření smícháme dohromady, ohřejeme a naplníme do chleba. Přikryjeme „pokličkou“, dáme na plech, okolo rozprostřeme vydlabaný vnitřek a zapečeme na 200 °C do zrůžovění topinek.
Podává se tak, že se plech s chlebem položí doprostřed stolu, poklička se rozkrájí na menší kusy a každý si topinku namáčí do náplně a konzumuje.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka