Zapékaná krkovice

3.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      kg brambory
    • máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • 250
      ml mléko lze nahradit šlehačkou
    • 1
      špetka vegeta
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  • V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme na česnek do pekáče. Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na osminky, osolíme, posypeme kmínem a promícháme. Navrstvíme je na maso, jemně posypeme vegetou a zalijeme mlékem. Připravený pekáč dáme do vyhřáté trouby asi na 45–50 minut. Před podáváním můžeme každou porci posypat strouhaným sýrem. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.