V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme na česnek do pekáče. Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na osminky, osolíme, posypeme kmínem a promícháme. Navrstvíme je na maso, jemně posypeme vegetou a zalijeme mlékem. Připravený pekáč dáme do vyhřáté trouby asi na 45–50 minut. Před podáváním můžeme každou porci posypat strouhaným sýrem. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka