V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme na česnek do pekáče. Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na osminky, osolíme, posypeme kmínem a promícháme. Navrstvíme je na maso, jemně posypeme vegetou a zalijeme mlékem. Připravený pekáč dáme do vyhřáté trouby asi na 45–50 minut. Před podáváním můžeme každou porci posypat strouhaným sýrem. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami