Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč, osolíme, opepříme, přidáme pažitku a petrželku. Na to klademe na plátky nakrájenou cibuli. Kuřecí řízky nakrájíme na tenčí plátky nebo naklepeme do tenka a poskládáme navrch. Osolíme a opepříme. Potřeme česnekovo-vínovou pastou. Na to poskládáme plátky sýra nebo posypeme strouhaným sýrem (můžeme použít eidam, cheddar, emental nebo jiný sýr). To celé zalijeme kysanou smetanou, kterou trochu poprášíme kari kořením. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 60 minut.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly