Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč, osolíme, opepříme, přidáme pažitku a petrželku. Na to klademe na plátky nakrájenou cibuli. Kuřecí řízky nakrájíme na tenčí plátky nebo naklepeme do tenka a poskládáme navrch. Osolíme a opepříme. Potřeme česnekovo-vínovou pastou. Na to poskládáme plátky sýra nebo posypeme strouhaným sýrem (můžeme použít eidam, cheddar, emental nebo jiný sýr). To celé zalijeme kysanou smetanou, kterou trochu poprášíme kari kořením. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 60 minut.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek