Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč, osolíme, opepříme, přidáme pažitku a petrželku. Na to klademe na plátky nakrájenou cibuli. Kuřecí řízky nakrájíme na tenčí plátky nebo naklepeme do tenka a poskládáme navrch. Osolíme a opepříme. Potřeme česnekovo-vínovou pastou. Na to poskládáme plátky sýra nebo posypeme strouhaným sýrem (můžeme použít eidam, cheddar, emental nebo jiný sýr). To celé zalijeme kysanou smetanou, kterou trochu poprášíme kari kořením. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 60 minut.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka