Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč, osolíme, opepříme, přidáme pažitku a petrželku. Na to klademe na plátky nakrájenou cibuli. Kuřecí řízky nakrájíme na tenčí plátky nebo naklepeme do tenka a poskládáme navrch. Osolíme a opepříme. Potřeme česnekovo-vínovou pastou. Na to poskládáme plátky sýra nebo posypeme strouhaným sýrem (můžeme použít eidam, cheddar, emental nebo jiný sýr). To celé zalijeme kysanou smetanou, kterou trochu poprášíme kari kořením. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 60 minut.
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky