Zapékaná špenátová miska

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g eidam sýr
    • 3
      stroužek česnek
    • 150
      g kuřecí prsa
    • 2
      ks tavený sýr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 450
      g americké brambory mražené
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 100
      g listový špenát čerstvý

Postup přípravy receptu

  • Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě nasucho). Dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme, opepříme a na pánvi smažíme, zatímco se nám dělají brambory. V rendlíku rozpustíme máslo, na kterém zlehka osmahneme česnek (dle chuti, lépe lisovaný, než pokrájený) a lze přidat i bazalku. Po chvilce (1–2 min.) zalijeme smetanou a přidáme 2 trojúhelníčky taveňáku a nahrubo pokrájený špenát. Na mírném plameni pod pokličkou vaříme, občas zamícháme (ke konci vaření pokličku odkryji, aby se omáčka nadýchala čerstvého vzduchu). Osolíme dle chuti, ale pozor na sůl – tavený sýr je slaný sám o sobě. Jakmile máme hotové brambory, orestované maso a omáčku (cca 25 minut), naskládáme brambory do zapékací misky, posypeme je smaženým kuřecím masíčkem, zalijeme špenátovou omáčkou a (nahrubo) postrouháme tvrdým sýrem. Misku pak dáme do rozehřáté trouby (popř. mikrovlnky), kde necháme krátce zapéct a podáváme.
Zařazení: Brambory Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: