Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě nasucho). Dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme, opepříme a na pánvi smažíme, zatímco se nám dělají brambory. V rendlíku rozpustíme máslo, na kterém zlehka osmahneme česnek (dle chuti, lépe lisovaný, než pokrájený) a lze přidat i bazalku. Po chvilce (1–2 min.) zalijeme smetanou a přidáme 2 trojúhelníčky taveňáku a nahrubo pokrájený špenát. Na mírném plameni pod pokličkou vaříme, občas zamícháme (ke konci vaření pokličku odkryji, aby se omáčka nadýchala čerstvého vzduchu). Osolíme dle chuti, ale pozor na sůl – tavený sýr je slaný sám o sobě. Jakmile máme hotové brambory, orestované maso a omáčku (cca 25 minut), naskládáme brambory do zapékací misky, posypeme je smaženým kuřecím masíčkem, zalijeme špenátovou omáčkou a (nahrubo) postrouháme tvrdým sýrem. Misku pak dáme do rozehřáté trouby (popř. mikrovlnky), kde necháme krátce zapéct a podáváme.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky