Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě nasucho). Dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme, opepříme a na pánvi smažíme, zatímco se nám dělají brambory. V rendlíku rozpustíme máslo, na kterém zlehka osmahneme česnek (dle chuti, lépe lisovaný, než pokrájený) a lze přidat i bazalku. Po chvilce (1–2 min.) zalijeme smetanou a přidáme 2 trojúhelníčky taveňáku a nahrubo pokrájený špenát. Na mírném plameni pod pokličkou vaříme, občas zamícháme (ke konci vaření pokličku odkryji, aby se omáčka nadýchala čerstvého vzduchu). Osolíme dle chuti, ale pozor na sůl – tavený sýr je slaný sám o sobě. Jakmile máme hotové brambory, orestované maso a omáčku (cca 25 minut), naskládáme brambory do zapékací misky, posypeme je smaženým kuřecím masíčkem, zalijeme špenátovou omáčkou a (nahrubo) postrouháme tvrdým sýrem. Misku pak dáme do rozehřáté trouby (popř. mikrovlnky), kde necháme krátce zapéct a podáváme.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka